Aurélie Franck is een hoge mezzosopraan met een flexibele stem en een heldere kleur. Deze bijzonderheden laten haar toe om hoofdzakelijk het barokke en hedendaagse repertoire te verkennen. Sinds het begin van haar studies aan het Conservatoire Royal de Bruxelles ging haar voorkeur uit naar deze twee uitersten en zo nam ze deel aan masterclasses met onder anderen Olga Pasichnyk, Eytan Pessen, Matthias Rexroth, Prof. Gerd UeckerNathalie Stutzmann, Peter KooijMichel Verschaeve, Vincent Dumestre, Claire Lefilliâtre, Philippe Boesmans, Graham Johnson et Christoph Prégardien.

Haar ontmoeting met de Belgische componist Claude Ledoux tijdens haar studies zal doorslaggevend zijn en heeft haar tevens reeds de mogelijkheid gegeven de recente vocale composities van deze laatste te creëren, namelijk de Passio secundum Lucam uitgevoerd in maart 2008 in de kathedraal van Sint-Goedele in Brussel en de Notizen-Fragment aan de zijde van haar muzikale partner sinds lange tijd, organiste Cindy Castillo, en dit zowel in de Kitara Concert Hall (Japan) als tijdens het festival Ars Musica editie 2012. Haar behendigheid in dit soort repertoire liet haar eveneens toe de mezzosopraanrol uit de opera Paulus van Thomas Jennefelt te creëren in een coproductie met het Deutsches Theater in Berlijn in september 2011.

Oude muziek is het repertoire dat ze het meest aansnijdt in al zijn vormen en gedaantes: in 2010 motetten van J-B Lully en H. Du Mont onder leiding van Guy Van Waas in het Auditorium du Louvre in Parijs, in het Théâtre de Namur alsook de Miniemenkerk in Brussel, het openingsconcert van het Orgelfestival in Luik met een motet van A. Vivaldi onder leiding van Pierre Thimus, Les Leçons de ténèbres van F. Couperin in de Zavelkerk in Brussel, duetten van G.F. Händel en C. Monteverdi tijdens het Zomerfestival van Chamonix in 2012…

In het bezit van meerdere prijzen en beloningen zoals de ‘Prijs toegekend aan een jonge zanger’ toegekend door Juan Oncina tijdens de Viñas wedstrijd in Barcelona, de Beurs van het Wernaersfonds alsook de Beurs van Yamaha en de Bourse du Patrimoine  en Bourse de la Fondation belge de la Vocation 2010, Aurélie Franck wordt eveneens erkend als recitalzangeres en werd reeds door meerdere merkwaardige zalen en festivals uitgenodigd zoals het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, de Festival de Wallonie en "Les Musicales" in Normandië.

Haar diploma in enscenering behaalde ze aan de INSAS (Brussel), waaruit duidelijk haar interesse voor opera blijkt. Haar debuut maakte Aurélie Franck in 2007 aan de Académie d’Ambronay in Le Carnaval et la Folie van A-C Destouches onder leiding van Hervé Niquet. Ze zal daarna andere rollen vertolken zoals Pamina (De Toverfluit) in de Opéra Royal de Wallonie, Mélisande in een enscenering van Vincent Boussard aan de Operastudio Vlaanderen in Gent, Flore in Céphale et Procris van A-M Grétry aan de Opera van Versailles onder leiding van Guy Van Waas, Nérine in La Provençale aan de Opéra-Comique van Parijs in april 2010 met la Troupe des Menus Plaisirs du Roi gedirigeerd door Jean-Luc Impe of Nerone (L'Incoronazione di Poppea) onder leiding van Raphael Alpermann in een enscenering van de choreografe Arila Siegert op het Festival van Rheinsberg in 2011. 

Haar fijne en slanke fysiek laat haar toe om zich tegenwoordig toe te spitsen op travestietrollen.

In november 2009 nam ze de rol van Flore (Céphale et Procris) op bij het label Ricercar et ze zal in november 2012 even de rol van Une Prêtresse zijn op de opname van Thésée van F-J Gossec onder leiding van Guy Van Waas en de rol van 1st Witch (Dido & Aeneas) tijdens het Innsbrucker Festwochen der Alte Musik in een enscenering van Laurence Dale met dirigent Piers Maxim (Augustus 2013)

Een opname van nog nooit vertoonde werken van Claude Ledoux en Jean-Pierre Deleuze staat eveneens in de steigers (Label Paraty)

Als specialiste in hedendaags repertoire heeft Aurélie de Passio secundum Lucam van Claude Ledoux in de Cathedraal te Brussel en de mezzo sopraanrol in de opera Paulus van Thomas Jennefelt (coproduction with the Deutsches Theater of Berlin) gecreëerd en de mezzo sopranrol in de opera Kopernikus van Claude Vivier (ENOA, De Nederlandse Opera en Vocaallab) met dirigent Romain Bischoff in een enscenering van Marcel Sijm.

Zij zal soleren in de Grand Pianola Music van J. Adams met het Asko/Schoenberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw in het Concertgebouw in mei 2014 en zal op tournee gaan in juni 2014 met het Kammerensemble Neue Musik & Vocalconsort Berlin met een productie van The Photographer van Philip Glass onder leiding van Manuel Nawri.

(last update May 2014, please read english version)